Lleida acollirà el V Congrés Internacional en Salut, Educació i Qualitat de Vida, impulsat pel GESEC-Càtedra ASISA

Descarregar Pdf

Els dies 3 i 4 d’abril de 2025, la Universitat de Lleida (UdL) serà l’escenari del V Congrés Internacional en Salut, Educació i Qualitat de Vida, un esdeveniment de referència que reunirà expertes d’àmbits diversos per abordar els reptes actuals en salut comunitària, educació i benestar col·lectiu. El congrés, impulsat pel Grup d’Estudis Salut, Societat, Educació i Cultura de les Cures (GESEC), es consolida com un espai crític i transformador per repensar les cures des de múltiples mirades.

El programa compta amb conferències internacionals, taules rodones i espais de debat sobre temes com:

  • Adolescència i era digitaL
  • Gamificació de la salut infantil
  • Cures i pràctiques col·laboratives interdisciplinàrieS
  • Economia solidària i drets en el context de les cures
  • Transicions assistencials en pacients fràgils

Entre les participants destaquen figures internacionals com Sanna Salantera (Universitat de Turku), Freida Chavez (Universitat de Toronto) i Katherine McGilton (Toronto Rehabilitation Institute), així com investigadors/es de prestigi vinculats/des al GESEC com Fidel Molina, Erica Briones, Joan Blanco i, Montserrat Gea, que moderarà una de les conferències clau del congrés.

 

El congrés se celebrarà en format híbrid per facilitar una participació àmplia i diversa, i les inscripcions estaran obertes fins al 31 de març de 2025 a les 20 h a través del següent enllaç:

INSCRIPCIÓ AL CONGRÉS


CONSULTEU EL PROGRAMA DEL CONGRÉS

 

Organitza: GESEC – Universitat de Lleida. Amb la col·laboració de:

  • Càtedra UdL-Fundació ASISA de Salut, Educació i Qualitat de Vida
  • Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL)
  • AGAUR. Departament de Recerca i Universitats
  • Vicerectorats de Cultura i Transferència de la UdL

 

Montse Gea, membre del GESEC i professora de la UdL, destaca:
"Aquest congrés és una oportunitat per posar al centre les persones, les comunitats i els sabers que sovint han estat invisibilitzats. És temps de repensar les cures des d’una mirada més humana, compromesa i col·lectiva."

D'aquesta forma el GESEC reafirma així el seu compromís amb una recerca crítica, interdisciplinària i arrelada als territoris i a les persones, promovent una salut comunitària més justa, inclusiva i transformadora.