Projecte de mobilitat virtual

Presentació i objectius del projecte:

 Descarregar Pdf

El projecte de mobilitat virtual neix sobre l'experiència que l'execució d'una tesi és un període de temps llarg que es viu en solitud, a vegades amb desànim, per als predocs. Per als directors també és un període complex, amb diferents sensacions d'ànim segons la situació. Diferents directors i diferents predocs, hem arribat a la conclusió de la importància i la necessitat de compartir sabers – cadascú en la seva tesi i en el seu camp – però segur que existeixen temes comuns en els quals ens podem ajudar.

Les trobades grupals del projecte de mobilitat virtual pretenen ser un espai d'aprenentatge horitzontal entre tots i amb tots.

En aquests moments, gràcies a les tecnologies existents estem compartint coneixement, dubtes, sabers entre estudiants inscrits en els programes de doctorat “Educació, Societat i Qualitat de Vida” i “Dret i administració d'empreses” de la Universitat de Lleida.

Directors de tesis participants:

  • Fidel Molina-Luque: Catedràtic de sociologia – Universitat de Lleida (Espanya)
  • Paquita Sanvicen-Torne: Doctorad e sociologia – Universitat de Lleida (Espanya)
  • Betania Leite Ramalho: Doctora de ciències de l'educació – Universidad Federal de Rio Grande del Norte (Natal/Brasil)

Participants actius:

  • Luz Karime Vanegas (Colòmbia) – Impacto de los entornos digitales interactivos en los procesos de configuración de la subjetividad en jóvenes de educación media oficial en Bogotá. – Educació, Societat i Qualitat de Vida (Primer curs) – Universitat de Lleida.
  • Miguel Ángel Tovar (Colòmbia) – Migración desde Venezuela e inclusión educativa en Bogotá: un estudio de caso. – Educació, Societat i Qualitat de Vida (Primer curs) – Universitat de Lleida.
  • Verónica Freire (Equador) – Planificación estratégica integral para universidades particulares del ecuador: Propuesta de una metodología innovadora. – Dret i administració d'empreses (Segón curs). Universitat de Lleida.
  • Silcia Soares Farías Silva (Brasil) – El aprendizaje del idioma ingles como factor estratégico para la formación y el desarrollo de jóvenes estudiantes en la sociedad del siglo XXI en las escuelas públicas de Brasil. Programa de PósGraduaçao em Educaçao (Segón curs). Universidad Federal de Rio Grande del Norte-Brasil.
  • Jordi Berge (Espanya) – Soledad(es) y aislamiento social: análisis del fenómeno y las estrategias de afrontamiento en adultos mayores que viven solos. Diseño de un plan de acción para la prevención y la mejora de la calidad de vida de los adultos mayores que viven solos en Lleida. – Educació, Societat i Qualitat de Vida (Tercer curs) – Universitat de Lleida.
  • Juan Ocampo (Colòmbia) – La resignificación del concepto trabajo en la administración: las preguntas no resuelta. - Dret i administració d'empreses (Tercer curs). Universitat de Lleida.
  • Teresa Torres (Espanya) – Análisis de las celebraciones marianas y sincréticas durante los procesos migratorios. – Educació, Societat i Qualitat de Vida (Tercer curs) – Universitat de Lleida.
  • Marc Garcia (Espanya) – Trabajo Social y responsabilidad social corporativa. Implementación en una multinacional. – Educació, Societat i Qualitat de Vida (Tercer curs) – Universitat de Lleida.
  • Mercé Espunyes (Espanya) – Estrategias de sostenibilidad socioeconómica ante los retos de cuidado social o “social care” en Lleida y comarcas. – Educació, Societat i Qualitat de Vida (Tercer curs) – Universitat de Lleida.

Accions desenvolupades:

Sessions realitzades:

  • 04 de desembre de 2020 – Tema: Metodologia de recerca. Participació de predocs del grup GESEC de la UdL.
  • 18 de setembre de 2020 – Primer Encuentro de Saberes. Tema: Socialitzar els diversos treballs de recerca dels predocs GESEC de la UdL. Participació de predocs del grup GESEC de la UdL.
  • 05 de juny de 2020 – Tema: Marc Teòric – Experts convidats: Francesc J. Hernández (UV), Pepe Beltran (UV), Betania Leite (UFRN), Fidel Molina Luque (UdL) i Joan Micó (CRES-IEA). Participació de predocs de Brasil, Paraguai, Portugal, València i Lleida.
  • 15 de març de 2020 – Tema: Marc Teòric – Experts convidats: Francesc J. Hernández (Universitat de València). Betania Leite (Universidad Federal de Rio Grande del Norte, Brasil) i Joan Micó (CRES-IEA Andorra). Participació de predocs de Lleida i València.
  • 24 d'abril de 2020 – Tema: Metodologia – Experts convidats: Fidel Molina-Luque (INDEST-UdL) i Joan Micó (CRES-IEA Andorra). Participació de predocs del grup GESEC de la UdL
  • 08 d'abril de 2020 – Segona trobada de sabers. Tema: Organització i presentació del projecte de mobilitat virtual - Participació de predocs del grup GESEC de la UdL.

Activitats de difussió de les investigacions [en construcció]:

  • 2 de febrer de 2021 – Juan Ocampo-Flórez – La administración de Empresas ante los retos de la resignificación del concepto trabajo – Póster en el I Congreso Anual de Estudiantes de Doctorado. Universitas Miguel Hernández.
  • 2 de febrer  de 2021 – Verónica Freire – Planificación estratégica de las universidades privadas del Ecuador: Una propuesta innovadora – Póster en el I Congreso Anual de Estudiantes de Doctorado. Universitas Miguel Hernández.
  • 27 de novembre de 2020 – Jordi Berge-Comella – Soledades y envejecimiento. La importancia de la imagen que tenemos de los adultos mayores – Taller en la Nit Europea de la Recerca.
  • 27 de juny de 2019 – Jordi Berge-Comella – La soledad de los adultos mayores en Lleida. Diseño de un plan de prevención para mejorar la calidad de vida – Comunicació Oral en el II Congreso Nacional/ IV Jornadas de Investigadores en formación: fomentando la interdisciplinariedad (JIFFI). Granada.
  • 26 de juny de 2019 – Jordi Berge-Comella – Identificación y análisis de las zonas de soledad en la ciudad de Lleida. Elaboración de un plan de prevención y actuación para la mejora de la calidad de vida de los adultos mayores que están solos – III Jornadas de Investigación Social (JIS). Madrid.
   Darrera modificació: